Still leven in het schilderij

Zaterdag 29 Juni 2019 Terneuzen Havendagen

Zondag 30 Juni 2019 Vlissingen Sea Sunday

Donderdag 8 Augustus 2019 Kiel Reis naar Kiel

Zaterdag 17 Augustus 2019 Vlissingen Vlissingse visserijfeesten

Zaterdag 7 September 2019 Terneuzen Vliegende Hollander Festival

Zaterdag 26 Oktober 2019 Vlissingen Officiƫle herdenking van de slag om de Schelde

Zaterdag 26 Oktober 2019 Vlissingen Herdenkingsconcert 75 jaar Slag om de Schelde

Informatie over de optredens

29 juni 2019: Havendagen te Terneuzen;

Met de traditionele havendagen brengt Terneuzen een ode aan de Schelde.

Tal van activiteiten leggen de verbinding met het water en de haven.

Nederlandse en Vlaamse artiesten, Shanty koren, roeiwedstrijden, rescue demo, kermis, havenmarkt etc etc.

Kortom, voor elk wat wils  op 28, 29 en 30 juni.

Wij zijn er op zaterdag 29 juni.

8 t/m 11 aug. Twee daags optreden tijdens het 90 jarig bestaan van de Knurrhahn te Kiel.

De Knurrhahn was ons grote voorbeeld.

Opgericht tijdens een zeer hevige winter in 1929 waar, door ijsgang, geen scheepvaart mogelijk was in het Kieler kanaal.

Zo dronken ze een glas en daarna nog één en voordat je het weet begin je, ja juist, te zingen.

Er waren in die tijd natuurlijk veel oud kapiteins uit de zeiltijd die de shanties nog echt als werklied gekend en gezongen hadden. Daardoor zijn de Duitse shanties behouden gebleven.

17 augustus 2019: Vlissinge visserijfeesten

Hierbij treden we twee keer op in zeemansklofje.

Eén keer op het ronddeel en een keer voor Brasserie Jong.

7 september 2019: Vliegende Hollander festival Terneuzen.

Alweer het 14e festival.

Terneuzen als 3e havenstad van Nederland heeft een sterke band met de zee, de scheepvaart en de zeemansliederen.

Door dit festival proberen zij de shanties onder de aandacht te brengen bij jong en oud zodat deze shanties niet verloren zullen gaan.

Wij zullen 4 maal optreden op verschillende plaatsen in Terneuzen.

26 oktober: 75 jarige Herdenking Slag om de Schelde

St. Jacobskerk 10.30 - 12.00h Herdenking Koopvaardij en Uncle Beach.

Gepaste zeemansliederen zullen ten gehore worden gebracht, i.s.m. Koninklijk Harmonie Ons Genoegen.

St Jacobskerk: s'avonds

In samenwerking met de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen,  Inter Scaldis Pipes en Drums en het Scheldeloodsenkoor zal een avondvullend concert worden gegeven.

Tijdens het optreden van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen zal een kunstenaar een zandsculptuur bouwen in één van de nissen in de St. Jacobskerk, te volgen op het scherm. De sculptuur heeft, vanzelfsprekend,  te maken met de bevrijding.

Na de pauze zal het Scheldeloodsenkoor een aantal shanties ten gehore brengen en tussen de shanties door zullen, in het kort, verhalen en belevenissen van oud-collega's tijdens en vlak na de oorlog verteld worden.

Voor informatie en/of offerte van het Scheldeloodsenkoor, kunt u mailen, het contactformulier in vullen of bellen naar:

Secretaris Dhr. J. Katsman

Telefoon: +31(0)118 419025 / 06 43746545