Still leven in het schilderij

Zondag 16 December 2018 Vlissingen Een Vlissings feest met Scharretjoe

Donderdag 8 Augustus 2019 Kiel Reis naar Kiel

Informatie over de optredens

Zondag 16 december.  Vlissingen Wonderstad, 13.30  - ca. 17.30 uur, Bellamypark.

Hartverwarmende winterse meezingers om je heerlijk bij op te warmen. In de Warme Wintertent komen deze middag drie koren in actie: Smartlappenkoor Scharretjoe, het Scheldeloodsenkoor en Smarties. Ze brengen een breed repertoire met een stevige knipoog naar de Kerst. Dat belooft een hele gezellige middag te worden!

2019.

12 jan:  Middagoptreden  in Ter Reede

9 mrt:   Optreden in de kerk te Oost Souburg.

29 juni: Optreden tijdens de Havenfeesten Terneuzen,

8 t/m 11 aug. Twee daags optreden tijdens het 90 jarig bestaan van de Knurrhan te Kiel.

De Knurrhahn was ons grote voorbeeld.

Opgericht tijdens een zeer hevige winter in 1929 waar, door ijsgang, geen scheepvaart mogelijk was in het Kieler kanaal.

Zo dronken ze een glas en daarna nog één en voordat je het weet begin je, ja juist, te zingen.

Er waren in die tijd natuurlijk veel oud kapiteins uit de zeiltijd die de shanties nog echt als werklied gekend en gezongen hadden. Daardoor zijn de Duitse shanties behouden gebleven.

Voor informatie en/of offerte van het Scheldeloodsenkoor, kunt u mailen, het contactformulier in vullen of bellen naar:

Secretaris Dhr. J. Katsman

Telefoon: +31(0)118 419025