Still leven in het schilderij

Zaterdag 26 Oktober 2019 Vlissingen Herdenkingsconcert 75 jaar Slag om de Schelde

Zaterdag 26 Oktober 2019 St Jabobskerk Herdenkingsconcert Koopvaardij

Zondag 26 Januari 2020 Middelburg Lionsclub

Zaterdag 14 Maart 2020 Sevenum Sing Challenge

Informatie over de optredens

26 oktober: 75 jarige Herdenking Slag om de Schelde

Op zaterdag 26 oktober vindt rond 11.30 uur de herdenking van de Slag om de Schelde plaats in de St Jacobskerk te Vlissingen.
Dit is een gezamenlijke herdenking van de koopvaardij en Uncle Beach.
Kerk open om 10.45 uur.
Van 11.00 tot 11.30 uur zullen de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen, het Scheldeloodsenkoor en Jos Vogel afwisselend spelen.
Om 11.30 uur start de herdenking.
De gebruikelijke toespraken worden gehouden en tevens kransen gelegd.
Cor Heijkoop vertelt een kort verhaal over operatie Calendar, het vegen van de mijnen na de Slag om de Schelde om de Westerschelde weer bevaarbaar te maken voor de scheepvaart op Antwerpen.
Rond 13.00 uur komt Interscaldis Pipes and Drums de kerk binnen marcheren en brengt o.a. Highland Cathedral ten gehore.
Daarna volgt een receptie met een kleine lunch en zal het gezelschap rond 13.40 uur vertrekken met Interscaldis Pipes and Drums voorop naar Uncle Beach, waar een kleine ceremonie zal plaats vinden.

Op zaterdag 26 oktober 20.00 uur begint het CONCERT “ 75 jaar Herdenking Slag om de Schelde.”
Dit concert wordt verzorgd door het Scheldeloodsenkoor en de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen.
Kerk open om 19.15 uur.
Voor de pauze zal het Scheldeloodsenkoor acte de présence geven.
Er worden shanties en seasongs gezongen. Tussen de shanties door worden korte verhalen verteld, over wat loodsen en hun families tijdens de tweede wereldoorlog is overkomen.
Het betreft vier loodsen waarvan er twee in de meidagen van 1940 overstaken naar Engeland en de andere twee in het bezette Nederland achterbleven.
Het zijn vier verschillende verhalen over collega’s die elkaar in het begin van de oorlog uit het oog zijn verloren en elkaar na de Slag om de Schelde weer tegen kwamen.
Oud-loodsen Ed Macaré en Bart van Herwijnen vertellen elk twee van deze oorlogsbelevenissen.

Daarna is het pauze.

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen begint met Call of Heroes.
Wanneer the Story of Anne Frank wordt gespeeld zal zandkunstenaar Gert van der Vijver op betoverende wijze laten zien hoe hij gooit, strooit en schuift met zand.
Door middel van projectie is zijn kunstvorm te volgen op een scherm.
Jeanine Melis is een bevlogen violiste die in juni 2017 haar bachelor-diploma cum laude behaalde bij Annemieke Corstens aan het conservatorium in Tilburg. Recent behaalde Jeanine haar Master diploma summa cum laude met een distinction for musical expression aan het conservatorium in Tilburg. Zij zal als soliste van zich laten horen. Eveneens wanneer Theme From Schindler’s List wordt gebracht.

Als laatste wordt door de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen en het Scheldeloodsenkoor samen "W’ll Meet Again’ ten gehore gebracht met als soliste onze eigen Paula van der Gaast.

Kaarten ad € 10,= (ook in de voorverkoop) zijn verkrijgbaar bij de kassa in de kerk, in de voorverkoop via boekhandel ’t Spui aan de Oude Markt in Vlissingen.
Reserveren van kaarten is ook mogelijk door storting op rek: NL 73 RABO 0303 8406 68 t.n.v. Scheldeloodsenkoor.
De kaarten liggen dan gereed bij de kassa van de St Jacobskerk.

Voor informatie en/of offerte van het Scheldeloodsenkoor, kunt u mailen, het contactformulier in vullen of bellen naar:

Secretaris Dhr. J. Katsman

Telefoon: +31(0)118 419025 / 06 43746545