Still leven in het schilderij

donderdag 8 maart 2018 Baarland Presentatie van een boek over de geschiedenis van de Westerschelde van Theo Spinnenwijn

zaterdag 10 maart 2018 Sevenum 10-jarig jubileum Sing Challenge Festival in de door ons welbekende Schatberg

Informatie over de optredens

Theo Spinnewijn, samensteller en uitgever van het boek ‘Oosterschelde, portret van een Nationaal Park’ werkt nu aan een boek over de Westerschelde, met daarin bijdragen van o.a. burgemeesters, koks, kapiteins en loodsen.

Dit boek zal op 8 maart 2018 worden gepresenteerd in Baarland.

Link naar : Oosterschelde, portret van een Nationaal Park. http://www.degrooteroeibaerse.nl/

Sevenum Sing Challenge Festival

Sevenum Sing Challenge is al weer toe aan het 10e Sing Challenge festival. Na het eerste, toen nog Sea Song Challenge festival, ter gelegenheid van het tweede lustrum van Shantygroep de Maashave uit Grubbenvorst, hebben we de uitdaging beperkt tot het zingen in een grote diversiteit aan stijlen. Zoals alle voorgaande festivals is de Schatberg in Sevenum ook nu plaats van handeling. Middels de zelf opgerichte Stichting Sing Challenge staat ook in 2018 Shantygroep de Maashave garant voor een zo soepel mogelijke uitvoering van het festival. Het doel van de stichting, het organiseren van activiteiten die het zingen in brede zin promoten, komt met dit festival duidelijk aan de orde.

Tijdens het festival, in het weekeinde van 10 en 11 maart 2018, willen we weer graag aan een groot aantal koren de bühne vrijgeven om de toehoorders te laten horen, waar hun liefde en plezier in het zingen ligt en wat hun kwaliteit op dat vlak is. Wij “dagen U uit” met uw koor (weer) deel te nemen aan dit festival. Door de inzet van alle deelnemers en vrijwillige medewerkers gaat het zeker weer een succes worden. Zingt u ook (weer) mee?

Ook in 2018 zal het festival weer een hoog regiogehalte krijgen, zonder de internationale en nationale inbreng te vergeten. De bekendheid van het festival groeit en heeft al geleid tot de nodige spontane verzoeken om mee te mogen doen. Zorg dat u op tijd bent, want hoewel we met twee podia veel ruimte hebben, zal het maximum met ongeveer 25 deelnemende koren worden bereikt. Het verleden heeft geleerd, dat de publieke belangstelling in de tijd haar beperkingen heeft.

Op basis van ’voortschrijdend’ inzicht’ worden ook voor 2018 de uitgangspunten weer verder aangepast. Van enkele koren hebben we begrepen, dat zij soms een compleet programma hebben, dat niet in het schema van 30 of 45 minuten in te passen is. Vanuit de organisatie is besloten om koren de ruimte te geven zo mogelijk een compleet programma, of een volledige show ten tonele te brengen. Voorwaarde daarbij is wel dat hierover vroegtijdig overleg plaats vindt. Ook de andere opties blijven uiteraard open. De beschikbare tijd blijft standaard inclusief de technische voorbereidingen en het verlaten van het toneel. De variabele optredens zullen een plaats krijgen in de grote zaal.

Voor informatie en/of offerte van het Scheldeloodsenkoor, kunt u mailen, het contactformulier in vullen of bellen naar:

Secretaris Dhr. J. Katsman

Telefoon: +31(0)118 419025